Cum sa fii fericit in viata

9 trasee spre Fericire
Uneori, se pare că viaţa aruncă cu mai multe obstacole în calea noastră decât ne putem descurca. Cu toate acestea, chiar şi în faţa circumstanţele cele mai dificile, puteţi face alegerea de a fi fericit, urmând aceste 9 trasee spre fericire.
1.Intai respecta `te pe tine: Amintiţi-vă ce insotitor de zbor spune," Pune-ţi masca de oxigen pe propria prima. " Sunteţi de nici un folos pentru oricine altcineva dacă nu aţi avut grijă de nevoile proprii primul - aceasta include emotii proprii, precum şi fizice, de bunăstare.
2.Iartă-Toată lumea pentru tot ceea ce: Iertarea este un cadou pentru tine. Le-aţi creat stresul din viata ta de achiziţie furios, şi puteţi elimina instantaneu ca stresul prin acordarea de iertare. Exprimându-i iertarea dvs. la alta este opţională - internalizarea că iertarea este necesară în scopul de a trăi o viaţă plină de bucurie. Nu uitaţi să te ierte, de asemenea, pentru tot ceea ce regreta vreodată care au făcut sau nu făcut.
3.Au semn de recunoştinţă pentru toata viata: Ca şi în iertare, recunostinta este un cadou pentru tine. A spune "mulţumesc" este o modalitate puternică de a crea relaţii de mare, dar puterea reală de recunoştinţă este internalizarea o multumire imensa pentru existenţa dvs. foarte - tot ceea ce a avut loc vreodată sau nu a reuşit să apară în viaţa ta.
4.Ai grija de mintea ta: Credinţa este puternic, dar este nici un substitut pentru observarea, acordând o atenţie, cântărire alternativa, precum şi cu intenţia de a alege. Fără alegere conştientă, nu există nici o libertate sau fericire.
5.Creati-va viitorul vostru: Nu fi un pasiv ca plantele suflate de vânturile de viaţă. Imagineaza-ti viitorul pe care il vrei, şi apoi ia măsuri pentru a crea acest viitor. De multe ori, veţi eşua. Planul va trebui reluat şi actionat din nou.
6.Începeţi astăzi, şi nu cedati niciodata: Nu există nici un moment mai bun pentru a începe decât în prezent - de fiecare azi "." Când obstacole sa te opreasca, cred că de noi modalităţi de a atinge obiectivele. În cuvintele proverb orientale, "cad de şapte ori,si se ridica în picioare de opt ori."
7.Fii de folos altora să prin radiante de fericire: Fiind de serviciu este una dintre cele mai importante căi spre fericire, dar nu uita că cel mai mare serviciu pentru altora este persoana care esti, mai degrabă decât activităţile pe care le realizezi.Cel mai mare dar,dumneavoastră catre ceilalti este de a le oferi fericire, şi, de departe cel mai puternic mijloc de a face acest lucru este să fie un exemplu de fericire şi de a radia că fericirea altora.
8.Danseaza uşor cu viata: Viaţa nu trebuie să fie o întreprindere de serios. Vei face greseli, va veti simti regretele, şi în cele din urmă, vei muri - Si ce daca? Bucuria vine din dans uşor cu viaţa - joc şotron pe râul vieţii - sărind cu graţie de la bucuria în timp ce râde la ameninţări de calamitate - chiar şi râde isteric la fiinta noastră umană atunci când facem cadă în torente noroioase.
9.Fa unitate cu Duhul: Nu sunt la fel de multe moduri de a conecta cu Duhul ca exista oameni - fiecare dintre noi are propriul nostru drum pentru a primi putere şi linişte de la Infinit. Viata ta va fi mai fericita dacă aţi confirma faptul că nu sunteţi singur, devin-o deschis la această prezenţă, şi de a crea ritual, pentru a sărbători conexiunea. Puteţi simţi legătura dumneavoastră cu Duhul de la Cina Domnului, în cântece de laudă, în Apeluri la rugăciune, în meditaţie, în timp ce faci yoga sau Qigong-ul, în timp ce mersul pe jos sau în pădure. Cu toate acestea vă conectaţi cu Duhul, fă-o astăzi.

Love-a magic word




Dragosteaeste un sentiment complex, manifestat prin afecţiune puternică. Definirea sa este un demers dificil, cauzat de complexitatea manifestării sale, dar şi de diversitatea legăturilor afective cuprinse de acest termen. Dragostea se poate manifesta faţă de: familie (părinţi, copii sau alte rude), prieteni, parteneri romantici, Divinitate, animale, obiecte, patrie, frumos, artă ş.a.m.d. O nevoie importantă a dragostei (care este inclusă uneori în însăşi definiţia ei) este de reciprocitate – în unele cazuri, aceasta este resimţită de către subiect fără o acţiune fizică a obiectului (de exemplu, în cazul dragostei faţă de Divinitate, faţă de obiecte ori diverse concepte neaplicate).
Spre deosebire de toate celelalte cazuri,Dragostea interpersonală poate fi platonică, concept prin care se înţelege o afecţiune purificată de gesturi sau dovezi de natură fizică.
Termenul „dragoste” are ca sinonime variantele iubire (sinonim total), amor şi libov (parţiale).

Dragostea sub aspect ştiinţific
În biologie sau psihologie termenul „iubire” nu este clar definit, tocmai datorită complexităţii acestui sentiment emoţional. Până în prezent din punct de vedere ştiinţific s-a ajuns la rezultatele următoare:

Neurobiologic s-a constatat că intensitatea biocurenţilor din anumite zone cerebrale devin mai active fără a putea localiza clar un centru nervos al iubirii în creier, acest fenomen este corelat cu modificări biochimice care determină reacţiile biologice care devin tot mai intense, influenţând comportamentul, gândirea lucidă.
Astfel se poate vorbi de fenomene neuroendocrine sub coordonarea diencefalului, luând naştere în hipofiză opiate endogene (care determină starea de euforie). Din cadrul substanţelor mesagere a euforiei se pot aminti „dopamina”, „adrenalina” şi „substanţele endorfine” care declanşează mai departe o producţie de hormoni sexuali ca testosteron crescând apetitul sexual, care este stimulat şi pe calea olfactivă prin „feromoni”, scăzând nivelul serotoninei (împreună cu adrenalina şi noradrenalina sunt „monoamine”, hormonii de stres), reacţii asemănătoare apar în cazuri de îmbolnăvire, ceea ce determină faptul că îndrăgostiţii nu mai pot gândi normal (stare de drogare). Din statistici s-a observat că cea mai crescută rată a divorţurilor este după patru ani de căsnicie. După această perioadă preiau rolul la femei oxitocina şi la bărbaţi vasopresina, care împreună cu endorfinele întăresc sentimentul de dragoste care se transformă într-o formă a prieteniei şi încrederii în partener.

Criza financiara


1) In perioada crizei financiare poti face o mica avere doar daca pornesti de la una mai mare.
2) Guvernul roman va asigura slujbe pentru someri pe perioada crizei financiare. Ele vor fi oficiate de preoti, episcopi si mitropoliti.
3) Care este diferenta dintre un bancher si o pizza mare? Cu pizza mare langa tine nu mori de foame.
4) Dorind sa-i faca o surpriza sotului care era mare banker, sotia ii face o vizita la birou. Intra si il vede stand linistit cu secretara in brate. Fara sa ezite bancherul spune: ...domnilor, o fi criza financiara, dar eu nu pot lucra doar cu un scaun in birou!
5) Un om mascat cu pusca intro banca: "nu vreau bani, vreau sa vi-i imprumutati unii la altii!"
6) Criza financiara poate fi mai rea decat un divort. Te poate lasa cu mai putin de 50% din avere.

Un mass interesant

Cred ca zilele trecute, am primit cel mai interesant mass de Yahoo Messenger; poate l-ati primit si voi, mie insa mi s-a parut deosebit. De ce? deoarece arata 3 lucruri reale si uimitoare, si anume:

Exista 3 lucruri pe care Microsoft nu le poate explica:

1. Un indian a descoperit ca nimeni nu poate crea un folder oriunde in calculator sub numele de “CON”.E ceva ciudat si inexplicabil!…La Microsoft, nimeni din echipa nu a putut explica de ce se intampla asta! Poti incerca acum, dar niciodata nu o sa poti crea un folder “CON”.

2. Pentru cei dintre voi care folositi Windows,incercati asta:

Deschideti un fisier gol Notepad
Tastati “Bush hid the facts” (fara ghilimele)
Salvati-l ca orice doriti
Inchideti-l si redeschideti-l! Ati observat? Nimeni nu poate explica
3. Deschideti Microsoft Word si tastati “=rand(200,99)” – tot fara ghilimele. Apoi apasati Enter si vedeti magia!

Stiu ca poate vi se pare aiurea, dar mie mi s-a parut amuzant faptul ca fiecare din cele 3 lucruri e adevarata.

Dezgustul, instinct primar?

O stiti pe aia cu “tot ce-i bun este ori imoral, ori ilegal, ori ingrasa”? Ei bine, s-ar parea ca lucrurile nu stau chiar asa. Exista o sumedenie de lucruri care ne lasa un gust amar in gura - nu doar alimentele iesite din termenul de garantie -, ci si comportamente, gesturi, actiuni, considerate scandaloase sau ilicite; oamenii de stiinta le-au studiat si au ajuns la concluzia ca repulsia fizica si cea morala sunt in esenta identice.
Gust si dezgust

Desi experienta dezgustului pare primitiva, aceasta emotie nu este raspandita si la alte animale. Multe specii "stramba" din nas ca reatie la proprietatile senzoriale ale hranei - cum ar fi acreala si amareala -, si o maimuta, pisica sau un copil pot scuipa ceva perceput drept dezagreabil; dar numai oamenii trecuti de varsta copilariei vor refuza o mancare in baza locului unde a fost depozitata sau a ceea ce ar fi putut s-o atinga. "Dezgustul este un sentiment mult mai cognitiv si emotional decat sila", considera Paul Rozin, psiholog la University of Pennsylvania, Philadelphia, unul dintre pionierii cercetarilor pe aceasta tema. In opinia lui, dezgustul presupune sa intelegi ce este exact un aliment si de unde provine intrucat o buna parte din complexitatea emotiei deriva din faptul ca inglobeaza notiunea de contaminare; de aceea o mancare altfel comestibila, care a fost atinsa chiar si in treacat sau "inocent" de ceva perceput ca dezgustator, va fi evitata. Cei mai multi oameni, a constatat Rozin (si e greu sa nu-i dai dreptate), nu s-ar atinge de un pahar cu suc despre care ar afla ca a fost "vizitat" de un gandac, fie paharul respectiv si sterilizat, sau nu ar bea dintr-o oala de noapte, chiar daca li s-ar explica ca aceasta a fost meticulos curatata. Rozin sugereaza ca este tocmai "sofisticarea cognitiva" a acestei idei explicatia faptului ca emotia este absenta la animale si la nou-nascuti.

Noua Era Glaciara: Pamantul ca un bulgare de nea


Dupa ce, de ani de zile, aflam pe pielea noastra ca verile sunt din ce in ce mai fierbinti, iata ca, de la o vreme, a aparut o noua amenintare. Savantii ne anunta ca nu de caldura trebuie sa ne temem, ci de iarna care va sa vina. Si care ar fi cauzele acesteia? Noi si “efectele adverse” ale dezvoltarii civilizatiei noastre? Sau e ceva de dincolo de noi?

Una calda, una rece… si tot asa

In ultimele doua milioane de ani, Terra a trecut prin vreo 20 de glaciatiuni. Acestea au durat in total 1.800.000 de ani, acoperind 90% din perioada despre care discutam. Suntem foarte norocosi sa fi apucat o blanda perioada interglaciara.

Ultima glaciatiune a inceput in urma cu aproximativ 115.000 de ani. Temperaturile medii au inceput sa scada, ajungand sa fie cu 7-10 grade mai mici decat astazi. Iarna a juns la apogeu cu 18.000 de ani in urma. Scuturi de gheata groase de cativa kilometri acopereau cea mai mare parte a Americii de Nord si Europei.

A urmat o schimbare foarte rapida de situatie: in urma cu 10.000 de ani, temperaturile au crescut din nou; glaciatiunea luase sfarsit.
Daca e prea cald, vine iarna

Ce se va intampla in Europa in conditiile incalzirii globale a climei?
a) Va fi vara tot timpul.
b) Va fi iarna tot timpul.
Raspuns corect: b

Aceasta este parerea unei parti a comunitatii stiintifice internationale; noi nu ne asumam raspunderea, iar cealalta parte a comunitatii stiintifice - nici atat. Dar poate va intereseaza sa cunoasteti logica acestui raspuns, pentru ca o logica exista. E vorba despre vechea poveste cu incalzirea globala cauzata de efectul de sera.

Ca temperaturile medii anuale au tendinta sa creasca, e clar. Ca asta ar putea duce la topirea calotelor glaciare - suna logic. Paradoxala pare doar afirmatia ca, in cazul in care clima ar continua sa se incalzeasca, Europa ar putea cunoaste o iarna interminabila, practic o noua glaciatiune.

Fenomenul - spun specialistii - poate deveni posibil din cauza perturbarii mecanismului de actiune al Curentului Golfului (Gulf Stream). Caci daca Gulf Stream nu e, nici caldura in nordul Europei nu prea mai e.

Gulf Stream este un curent oceanic - asemanator unui fluviu care ar curge prin ocean -, si anume unul cald. Curentul Golfului ia nastere in apropierea Ecuatorului, se indreapta spre Caraibe si apoi o ia drept spre nordul Atlanticului. Pe masura ce inainteaza spre miazanoapte, apa calda (care, la Ecuator, are 26-280C) se evapora, fapt ce duce la cresterea concentratiei de saruri. La cca 55 de grade latitudine nordica, apele sarate, fiind mai dense, coboara la adancimi mai mari (2.000-3.000 m), unde, in contact cu apele reci de profunzime, se racesc la randul lor. Intorcandu-se spre punctul de plecare, ele ies din nou la suprafata in dreptul Ecuatorului si ciclul se reia. Dupa cum se vede, totul se bazeaza pe diferentele de temperatura, de salinitate si de densitate ale apelor Oceanului Atlantic.

Or, daca gheturile polare s-ar topi, apa oceanului s-ar indulci, iar modificarile de salinitate ar putea perturba delicatul echilibru al fenomenului. Iar daca apele calde ale Curentului Golfului nu ar mai scalda coastele nordice ale continentului european si insulele din preajma lor, clima acestor tinuturi - care e suportabila doar datorita curentului cald al Golfului - s-ar modifica dramatic. Islanda, Norvegia, Anglia ar fi acoperite de gheturi vesnice.

100 de lucruri interesante

Atunci cand omul stranuta i se opreste inima pentru o milisecunda; cand stranuti, toate functiile corpului se opresc, chiar si inima;
*Trecerea alimentelor din gura in stomac dureaza 7 secunde.
*Parul omenesc poate suporta o greutate de 3 kg.
*Penisul unui barbat,are, in medie, de 3 ori masura degetului sau mare, de la mana.
*Osul de la sold este mai tare decat cimentul. .
*Inima unei femei bate mai repede decat a unui barbat.
*Exista in jur de 3 mii de milioane de bacterii in fiecare din laba piciorului tau.
*Femeile clipesc de doua ori mai des decat barbatii.
*Pielea corpului omenesc cantareste de doua ori mai mult decat creierul.
*Corpul tau utilizeaza 300 de muschi, numai pentru a se mentine in echilibru, cand sta in picioare.
*Daca saliva ta nu poate dizolva un anumit aliment, nu-l poti savura.
*Femeile au terminat, deja, de citit acest mesaj. Barbatii continua sa-si masoare degetul mare
*China reprezinta 25% din populatia lumii;
*Cea mai rece temperatura din istorie de pe pamant a fost inregistrata in Antartica pe 24 August 1960. Temperatura masura atunci -127 de grade C;
*Marilyn Monroe a avut 11 degete la picioare;
*Stiinta a stabilit, ca pestii au voce si auz. Dar intre ei se inteleg… in limba lor. Un specialist a demonstrat recent, ca melodiile armonioase ce se raspandesc in apa, in forma de evantai influenteaza placut activitatea pestilor si-i atrag spre mal;
*Exista un mic pestisor, inarmat cu un ac ascutit, care e unul din dusmanii cei mai primejdiosi ai rechinului. Fiind inghitit de acest urias animal rapitor, pestisorul sparge cu acul pantecele rechinului si iese in libertate. Ca urmare, rechinul moare;
*Recent, o serie de cercetari efectuate in bazinul Marii Adriatice au pus pe oamenii de stiinta respectivi intr-o mare deruta. Fara indoiala, nimeni nu ar putea crede ca exista o mare fara fund. Acest lucru nu este posibil. Ca urmare a cercetarilor intreprinse a fost gasita insa, in Marea Adriatica, o groapa uriasa, care, fiind cercetata la randul ei, a dus la descoperirea unor fenomene cu totul ciudate. Urmarita timp indelungat, s-a constatat ca in aceasta uriasa deschidere abisala de pe fundul marii dispar zilnic circa 30.000 de tone de apa. Cercetatorii au turnat, in repetate randuri, in apropierea acestei gropi, mari cantitati de vopsea, care, in mod firesc, ar fi trebuit sa reapare undeva, mai aproape sau mai departe, in raurile sau lacurile din insulele sau de pe tarmurile marii. Dar apa colorata de vopseaua turnata de cercetatori nu a reaparut nicaieri. Au fost aruncate in dreptul acestei gropi si mari cantitati de material plastic, dar si acestea au disparut fara urma. S-a presupus ca vopseaua, cat si bucatile de material plastic au fost absorbite de groapa. Pana in prezent nu s-a ajuns la nici o concluzie, ramanand doar parerea ca pe fundul Marii Adriatice se gaseste o groapa abisala uluitor de adanca;
*Daca iei orice numar, il dublezi, aduni 10, imparti prin 2, si apoi scazi numarul initial, raspunsul va fi 5;
*Simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caine;
*Energia unui uragan este egala aproximativ cu 500.000 de bombe atomice;
*Nimeni nu stie unde este ingropat Mozart;
*Palatul Buckingham are 602 de incaperi.
*Daca ai calatorii de la un cap la altul al galaxiei noastre – Calea Lactee – cu viteza luminii, ti-ar trebui 100.000 ani;
*Cucuveaua e singura pasare din lume care vede culoarea albastra.
*Sigura felina care nu-si poate retrage ghearele este ghepardul.
*Sunetul scos de rate n-are ecou. Nimeni nu stie de ce.
*Limba cameleonului raportata la corp este de 5:1.
*Albinele, broastele testoase si termitele sunt complet surde.
*Sobolanii rezista mai mult fara apa decat camilele.
*Panza de paianjen are o rezistanta remarcabila. Firul de grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din zbor.
*Cea mai apropiata ruda a lui Tyrranosaurus Rex este gaina.
*Pielea hipopotamului are o grosime de 6,5 cm asa ca il apara impotriva multor arme de foc. Acest animal fuge mai repede ca omul desi are 4 tone.
*O vaca se imbata daca mananca prea multe mere.
*Putem afirma ca lumea civilizata exista de 3.500 de ani. In toata perioada asta au existat 230 de ani fara razboaie.
*”Generalul Sherman” este cel mai inalt copac din lume si se afla in Parcul national Sequoia. Masoara 91 de metri, cu cativa centimetri sub cea mai inalta cladire din Romania, Palatul Administrativ din Satu Mare (94 m.)
*Alunele se folosesc la fabricarea dinamitei.
*Placile tectonice ale Terrei se misca tot asa de repede ca si cum cresc unghiile la oameni.
*Viteza de propagare a durerii in corpul uman este: 110 m/s.
*Supravietuitori in cazul scufundarii Titanicului sunt si 2 caini.
*1/3 din rezerva de apa a Terrei se afla in Canada.
*Cea mai lunga intrerupere de program de televiziune s-a intamplat in Anglia – BBC a oprit un desen animat cu Mickey-Mouse, s-a anuntat ca a pornit al doilea razboi mondial, apoi peste 6 ani au reluat filmul exact acolo unde s-a intrerupt.
*Albert Einstein a inceput sa vorbeasca la varsta de 6 ani.
*Ca sa devii astronaut american trebuie sa fii mai scund de 1,80 m. In momentul aterizarii Apolo 11 a ramas cu combustibil suficient pentru 20 de secunde de zbor.
*Foarfeca a fost inventata de Leonardo da Vinci. Leonardo da Vinci a fost capabil cu o mana sa scrie iar cu cealalta sa deseneze simultan.
*Din scrieri rezulta ca Leonardo da Vinci a fost cel mai mandru nu de operele sale de arta ci de faptul ca era in stare sa indoaie cu mana rangi de fier.
*Autostrazile din SUA asa au fost concepute ca din 5 in 5 mile au o portiune dreapta de cca 1 mila. Acolo pot ateriza la nevoie aeronavale.
*Exista 2 animale care pot vedea spatiul din spatele lor fara sa-si intoarca capul: iepurele si papagalul.
*Omul piere mai repede din cauza lipsei somnului decat a mancatului. 10 zile rezista un om fara somn, maxim. Fara hrana chiar 1-2 luni.
*Creierul uman are capacitatea de stocare de 1 trilion de byte, sau 1164153 gigabyte.
*Imnul Greciei are 158 de strofe. Nimeni din Grecia nu cunoaste in intregime inmul statului.
*Ultimul simt pierdut de om la moarte este auzul, primul vederea, apoi in ordine gustul, mirosul si pipaitul.
*La nastere toata lumea l-a crezut mort pe Pablo Picasso, doar unchiului lui i-a venit o idee si a reusit sa-l aduca la viata cu ajutorul fumului de trabuc.
*Turnul Eiffel are in compozitie otzel de la furnalul din Gov?jdia, localitatea Ghelar din judetul Hunedoara.
*Cel mai lung cuvant din DEX are 25 de litere si este : ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE. Sunt si alte cuvinte mai lungi, si anume termeni medicali sau din chimie: DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZa (36 de litere).
*Cea mai mica pisica din lume traieste in California si ar putea intra fara probleme si in Cartea Recordurilor, datorita dimensiunilor ei liliputane. Heed, pisica in varsta de 9 saptamani din El Cajon masoara doar 7 centimetri si nu cantareste mai mult de jumatate de kilogram.
*In medie o persoana are peste 1460 de vise pe an ?
*Delfinii dorm cu un ochi deschis ?
*O furnica poate sa supravietuiasca pana la doua saptamani sub apa ?
*Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba ?
*Unghiile mainilor cresc de patru ori mai repede decat cele ale picioarelor ?
*Puse cap la cap venele,arterele, si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantuluide aproape patru ori ?
*In Indonezia se vorbesc peste 365 de limbi diferite?
*O persoana face in medie 2 500 000 de pasi pe an?
*Inima unei balene albastre este la fel de mare cat o masina?
*Limba unei balene albastre este lunga cat un elefant?
*Daca cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este redusa cu 10% vei muri?
*Biblia este tradusa in 2 233 de limbi?
*Animalul cu cel mai mare creier in proportie cu corpul sau este furnica
*Hitler a fost vegetarian
*Toti copiii se nasc cu ochii albastri si dupa cateva momente acestia isi schimba culoarea
*Fluturii percep gustul cu picioarele ?
*Bufnita este una din putinele pasari care poate deosebi culoarea albastra ?
*In 1386 un porc a fost executat prin spanzurarea in public pentru uciderea unui copil ?
*Peste 10.000 de pasari mor anual din cauza coliziunilor cu ferestrele ?
*Omul pierde o jumatate de litru de apa pe zi prin respiratie ?
*Mai mult de jumatate din populatia globului a vazut cel putin un film cu James Bond?
*Numele Mercedes provine de la numele unei austriece?
*Sunt produse mai multe in India decat la Hollywood?
*Creierul unui adult cantareste in medie 1,375 de grame?
*Pasarile nu transpira?
*Pomii de Craciun au fost odinioara impodobiti cu spuma de sapun?
*Pisicile au cate 32 de muschi in fiecare ureche ?
*Alfabetul limbii chineze contine peste 40 000 de caractere ?
*Thomas Edison, inventatorul becului, se temea de intuneric ?
*Februarie 1865 este singura luna inregistrata in istorie fara luna plina?
*Astronautii cresc in inaltime in spatiu ?
*Dreptacii traiesc in medie cu noua ani mai mult decat stangacii ?
*Serpii au doua organe sexuale ?
*Un melc poate dormi trei ani ?
*In medie oamenii se tem mai mult de paianjeni decat de moarte ?
*Apa calda cantareste mai mult decat cea rece ?
*Exista o pasare care in loc sa ciripeasca sau sa cante, latra?
*Sunt cam 2700 de limbi diferite care sunt vorbite in lume?
*Ca sa previi cancerul, e bine sa mananci cate un morcov pe zi?
*Elisabeta I a Rusiei a avut peste 15000 de rochii ?
*Michael Jackson are codul lui postal personal ?
*Pe Venus ploua cu acid sulfuric ?
*Camilele au trei seturi de pleoape ?

Lucruri interesante din lume adunate

Te-ai intrebat vreodata ce nu au voie sa manance astronautii, cum era coca-cola la inceputuri sau ce viata duc liliecii?



Te-ai intrebat vreodata ce nu au voie sa manance astronautii, cum era coca-cola la inceputuri sau ce viata duc liliecii? Daca nu, te invit sa aflam impreuna cateva lucruri interesante.

Astronautii nu au voie sa manance fasole inainte de o cursa in spatiu, deoarece aerul ce se poate forma in costumul spatial poate fi fatal.

Liliecii se intorc intotdeuna spre stanga cand ies dintr-o pestera.

Primul cuplu care a fost vazut public in pat a fost Fred si Wilma Flintstone.

Coca Cola avea culoarea verde cand a fost produsa prima data.

Prima bomba cazuta in al doilea Razboi Mondial a ucis singurul elefant al gradinii zoologice din Berlin.

In fiecare zi se printeaza mai multi bani pentru jocul de Monopoly, decat pentru SUA.

Barbatii pot citi mai bine un scris cu font mic decat o femeie, dar femeile aud mai bine decat barbatii.

In medie, se nasc cam 61.000 de copii in avion in decursul unui an, in SUA.

Bruce Lee era atat de rapid incat producatorii au trebuit sa incetineasca filmul la montaj pentru a decurge totul normal.

Cei mai tineri parinti din lume aveau 8 si 9 ani si traiau in China, in 1910.

Cel mai tanar popa din lume a avut 11 ani.

Charlie Chaplin a castigat trei premii in concursuri de sosii ale sale.

Macaitul unei rate nu are ecou. Nimeni nu stie de ce.

Ratoiul din desenele animate, Donald Duck a fost interzis in Finlanda pentru ca personajul nu purta pantaloni.

Mestecatul unei gume in timp ce cureti ceapa te va opri din lacrimat.

Publicatia "Cartea Recordurilor" este cea mai furata carte din librarii.

Daca vei tine un pestisor auriu in intuneric el va deveni alb.

Pielea unui urs polar nu este alba ci neagra.

Numarul femeilor care orbesc este aproape de doua ori mai mare decat numarul barbatilor.

10 lucruri interesante despre somn

La fel ca si respiratia, somnul este un mecanism semi-automat: te poti lipsi de el ceva timp, insa organismul nu poate supravietui si intervine imediat impotriva vointei constiente a fiecarui individ. Daca ai ocazia sa mergi la o petrecere, iti spui ca merita sa faci o noapte alba, insa stii ca vei recupera in zilele urmatoare, negresit. Sa vedem cateva lucruri interesante, cu privire la acest domeniu fascinant...
Opt ore de somn sunt suficiente?

Da si nu. Somnul depinde de fiecare organism in parte. Daca cineva se va simti perfect odihnit dupa opt ore, altcineva va avea aceeasi stare dupa doisprezece ore sau, din contra, numai patru. In general, bebelusii dorm cam 16 ore pe zi. Apoi, la pubertate, cand corpul trece printr-o serie de modificari hormonale, simti nevoia sa dormi mai mult. Ceva mai tarziu, somnul nu mai variaza cu varsta, demontand mitul ca persoanele in varsta dorm numai cateva ore pe noapte.

Conteaza somnul de la amiaza?

Bineinteles ca da. Corpul uman are doua cicluri importante in ceea ce priveste odihna: unul mare seara si unul mai mic, la amiaza, situat undeva intre orele 13 – 15. Tocmai de aceea, orarul scolar ar fi bine sa nu se suprapuna peste aceste ore, cand elevii sunt amortiti si nu se pot concentra corespunzator. Este indicat sa se apeleze la somnul din timpul zilei, intrucat are beneficii enorme asupra sanatatii, bunei dispozitii, memoriei sau concentrarii in diverse activitati. Batranii apeleaza cu incredere la aceasta pauza mica de somn, iar gestul ar trebui facut de catre oricine.
Poate cineva trai fara sa doarma?

Aici exista relatari care pana la urma nu se dovedesc a fi decat mituri. In mod normal, chiar si dupa o singura noapte fara somn, efectele se resimt. Desigur, exista numeroase afectiuni care au legatura cu somnul (cercetatorii au gasit pana acum 88), dintre care cea mai cunoscuta este insomnia. Dar asta nu inseamna ca somnul nu exista, ci au loc numai afectiuni in legatura cu inducerea sau mentinerea somnului. Multe din aceste afectiuni se rezolva cu o medicatie adecvata, altele nu.

Ce trebuie sa faca cineva pentru a dormi mai bine?

Lumea confunda dormitorul cu livingul sau chiar si cu bucataria. Cand te duci la culcare, te asezi comod in pat, fara mancare, fara televizor. Ideal ar fi sa nu ai griji deloc, scriind totul pe o bucata de hartie. Cu o relaxare desavarsita, astepti. Daca nu vrea sa vina, nu apela la televizor. Pur si simplu gaseste o activitate monotona, repetativa. Numaratul oilor poate merge, bataitul din picior la fel. Somnul are o faza prima, superficiala, care dureaza cam 5 – 10 minute. Apoi vine o faza mai profunda care tine 30 de minute. Ciclul de 90 de minute este completat de faza REM, in care au loc si visele, trecerea memoriei din starea temporara in starea permanenta precum si alte procese deosebit de importante. Calitatea somnului depinde de numarul de cicluri complete. Este indicat si prinderea orelor 24, respectiv 06, cand secretia de STH este maxima.

Chiar exista somnambuli si somnambulism?

Desigur. O persoana se poate ridica in timpul fazei REM, pe perioada unui vis. Atunci, incepe fie sa mute obiecte prin casa, fie incearca sa-si faca rau sau sa loveasca pe altcineva. Medicii au studiat relativ recent acest domeniu si l-au numit REM sleep behaviour disorder. Somnambulismul mai poate aparea si in faza profunda, traducandu-se prin actiunile clasice, vazute prin filme (mers cu mainile la orizontala, incercarea de catarare pe pereti). Daca cineva observa o persoana aflata in aceasta stare, este bine sa o trezeasca.

Poate un somnambul sa omoare pe cineva?

In mod surprinzator, chiar s-a intamplat. Momentan procesul este in desfasurare si nu se stie daca persoana care sufera de o afectiune sau incearca sa scape de o sentinta dura. In cazul in care se va demonstra ca ea a folosit pistolul aflandu-se intr-o faza de somn, nu poate fi invinuita absolut deloc.

Poate cineva sa doarma in picioare?

O persoana poate atipi chiar si in picioare, insa somnul va fi numai in stare superficiala. Muschii se pot relaxa gradat, iar cel in cauza poate cade, mimand o lipotimie sau sincopa. Oricum, contactul cu solul va face deosebirea imediat intre afectiuni.

Prea mult somn strica?

Lucrurile stau cam la fel. Daca e prea putin sau prea mult, nu e bine. In general, totul este reglat in detaliu si cazurile amintite nu ar trebui sa apara. Cum suntem dependenti de timp, de anumite ore de trezire, de serviciu, organismul nu este lasat sa faca asa cum vrea el. Prea mult somn poate duce la depresii. Invers, depresiile duc de obicei la stari de somnolenta. Apare un cerc vicios din care este greu sa iesi.

Moartea se aseamana cu faza de inceput a somnului?

In cel mai bun caz, probabil ca da. De cele mai multe ori insa, moartea este insotita de suferinta, asa ca nu putem vorbi de o stare placuta asemanatoare cu cea generata de somn. Oricum, in ambele situatii, partea constienta iese din ecuatie..

Se poate muri in somn?

Da si nu. Spunem ca cineva a murit linistit in somn insa nu putem sti cu exactitate ce anume s-a intamplat, din moment ce si noi dormeam in clipele respective. Se pot produce atacuri de cord, aspiratii de continut gastric in caile respiratorii, rupturi de anevrisme chiar in timpul noptii. De regula acestea conduc si la trecerea in stare de veghe a persoanei respective. Insa, daca nu este cineva acolo care sa vada, ne multumim cu expresia a murit in somn..Exista si afectiuni care pot determina moartea in somn si cel mai frecvent se intampla asta la batrani.

Lucruri interesante despre visuri

Aproximativ sase ani din viata ne-o petrecem visand.

Vei fi surprinsa sa afli ca nevazatorii isi vad visurile, dar ele sunt din perioada de dinainte de a-si pierde vederea.
Vesti bune pentru cei care sforaie. Nu vei putea visa in timp ce sforai.
Daca renunti la fumat, pregasteste-te pentru niste visuri lungi si intense.
Copiii de pana la trei patru ani nu viseaza niciodata despre ei insisi.
Barbatii au mai multe vise cu barbati, spre deosebire de femei, care viseaza in mod egal, atat femei cat si barbati.
Daca incerci sa-ti aduci aminte visul dupa 10 minute de la trezire, aproximativ 90% din vis va fi uitat.
Visurile sunt importante pentru sanatatea ta, de aceea daca nu visezi, poate fi semnul lipsei de proteine, sau a unei probleme de personalitate.

Aproape o treime din viata este traita in timpul somnului, prin intermediul visurilor.
Multi oameni spun ca nu viseaza, dar de fapt toti oamenii viseaza.
Studiile au aratat ca activitatea cerebrala este mai intensa in timpul somnului decat cand suntem trezi.
Visam in medie aproximativ o ora, doua pe noapte si putem avea intre patru si sapte visuri.
In Roma antica, visurile importante erau analizate si interpretate in cadrul Senatului.

Lucruri interesante despre corpul tau

Pe unele s-ar putea sa le sti, pe altele nu. Oricum, lista ramane deschisa si puteti adauga noi lucruri interesante despre corpul uman!

Cand mergi, antrenezi aproximativ 200 de muschi.
Daca ai IQ-ul mai mare, visezi mai mult.
Cea mai mare celula este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
Degetul mare de la picior, cu toate ca este cel mai mare, are numai doua oase (falange). Restul au toate cate trei oase.
Acidul clorhidric din stomac poate degrada o lama de ras in cateva saptamani.
Creierul poate stoca de cinci mai multe informatii decat contine enciclopedia Britannica.
In sapte secunde, mancarea ajunge din gura in stomac.
Un vis dureaza in medie 2 - 3 secunde. Stim, te bucurai de punctul doi!
La conceptie, ai petrecut numai jumatate de ora ca o singura celula.
Ai acum un trilion de bacterii pe fiecare picior.

Afla ce nu stiai despre oameni

* Mana are 27 de oase
* Piciorul are 26 de oase
* Corpul uman are 200 de oase
* Dusurile reci CRESC apetitul sexual
* In corpul uman exista suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri
* O persoana obisnuita foloseste baia de 6 ori pe zi
* Femeia secolului 17 dadea nastere in medie la 13 copii

* O persoana care fumeaza un pachet de tigari pe zi, va pierde in media 2 dinti la fiecare 10 ani
* Unghia de la degetul mare creste cel mai incet iar cea de la degetul mijlociu cel mai repede
* O persoana din 2 miliarde va trai pana la varsta de 116 ani sau mai mult
* 25% din persoanele care dau anunturi matrimoniale sunt deja casatorite

"Realitatea ma impiedica sa ajung la tine..."

...

Music


:)

Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog